Mikä yksityinen?


Tilaus aina palvelunumerostamme

Olemme yksityinen palveluntuottaja, jolla on yksityisen terveyspalveluntuottajan toimiluvat niin sairaankuljetukseen, kotisairaanhoitoon kuin puhelinohjaukseenkin. Lisäksi yrityksellämme on sosiaalipuolen yksityisen palveluntuottajan luvat turvapuhelinauttajapalvelun toteuttamiseen.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, kätilö ja lähihoitajia.

Meidän yksikkömme ovat saatavilla vain ja ainoastaan palvelunumerostamme. Hätäkeskus ei välitä meille tehtäviä.

Potilaalla on vapaus valita

Terveydenhuoltoa tarvitsevalla kansalaisella on oikeus päättää, käyttääkö hän julkisia vai yksityisiä palveluja. Jos esimerkiksi terveyskeskuslääkäri lähettää potilaan hoidettavaksi Lapin keskussairaalaan mutta tämä ei ole tyytyväinen suunniteltuun kuljetukseen tai sen aikatauluun, potilaalla on oikeus tilata itselleen yksityinen kuljetus – kuten on mahdollisuus hoidattaa itseään myös yksityisessä sairaalassa. Kustannuksista vastaa Kela ja potilaalle jää maksettavaksi ainoastaan kulloinkin voimassaoleva sairasvakuutuslain mukainen omavastuu (vuonna 2016 25€).

Hoitolaitosten väliset kiireettömät ja ennalta suunnitellut potilassiirrot tai kotiinkuljetukset eivät kuulu julkisen ensihoitopalvelun tehtäviin, vaan ne voi osoittaa myös yksityiselle palveluntuottajalle.